Echt een smaaksensatie; pittig door de brie en rucola, kruidig door de stoofpeertjes en zoet door de honing. Daarnaast ook nog eens een fine bite van de walnoten! Kortom: een echte aanrader tijdens de koude wintermaanden.
Stoofperen zijn, zoals gezegd, lekker kruidig en zoet, daarnaast neemt het aantal fans van deze peren gestaag toe. Je zou zelfs kunnen zeggen dat stoofperen een traditioneel gerecht is geworden tijdens wintermaanden.
Je associeert de stoofperen meestal met de nostalgie uit de keuken van oma. Een heerlijk product dus en helemaal lekker in combinatie met de hartige en romige brie.
Ingrediënten voor een bagel
- 1 volkoren bagel van Bagels & Beans
- 1 halve brie
- 2 stoofperen
- Handje rucola
- Handje walnoten
- 1 el honing
Bereidingswijze
Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Snij de brie en stoofpeer in dunne reepjes. Je kunt de stoofpeertjes zelf maken of kant en klaar kopen. Snij de bagel vervolgens open en leg eerst een handje rucola op de onderste helft. Leg de reepjes brie en stoofpeer op de rucola en giet hier wat honing overheen. Breek de walnoten in kleinere stukjes en strooi deze vervolgens over de belegde bagel helft. Leg hier de andere bagel helft op je bagel lunch is klaar!