Bagels & Beans logo

Maak jouw dagelijkse dosis

Bagels, koffie & geluk

Cirkel-2 (2)
202107 Bagel logo (2)

Bagel Caprese met cherrytomaatjes en mini mozzarella

Bagel Caprese met cherrytomaatjes en mini mozzarella

Rianne van Rianne’s Wereld ging aan de slag met een lunchbagel met zelfgemaakte pesto, mini mozzarella en cherrytomaatjes. Ze koos voor de volkoren bagels van Bagels & Beans, die te koop zijn bij de Jumbo supermarkten. Deze bagels hoeven alleen te worden afgebakken, waardoor je snel een vezelrijke lunch op tafel zet. En wil je helemaal een makkelijke lunch? Dan kun je uiteraard ook kiezen voor kant-en-klare groene pesto.

 

Kijk voor meer leuke recepten op het Instagramaccount van Rianne’s Wereld.

Ingrediënten voor een bagel

 

Ingrediënten voor de pesto

  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gram pijnboompitten
  • Plantje verse basilicum
  • 90 ml olijfolie
  • 2 à 3 el citroensap
  • Peper
  • 60 gram parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze

Voor de pesto rooster je eerst de pijnboompitten, in een koekenpan, zonder boter of olie. Laat ze vervolgens afkoelen. Pluk een basilicum plantje kaal en doe de blaadjes in je keuken machine. Voeg de teentjes knoflook, citroensap, peper, parmezaanse kaas en de helft van je olijfolie toe.  Mix dit goed tot een mooi egaal mengsel. Proef daarna hoe hij smaakt. Is hij te dik, doe er dan wat olijfolie erbij tot je pesto de perfecte dikte heeft.

 

Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan, zonder boter of olie. Snijd de tomaatjes en mozzarella in mooie plakjes. Smeer wat pesto op je nog warme bagel en doe er om en om tomaten en mozzarella op. Strooi er als laatst wat geroosterde pijnboompitjes over heen

Heb je het recept gemaakt?

Tag @bagelsbeans op Instagram of deel het recept op je eigen socials

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Bagel-zwevend-postpagina
Bagel_Los_Sesam_Boven-2_Vrijstaand

Bagelrecepten.nl: Het platform voor de leukste bagelrecepten van Nederland!

Nog meer lekkere recepten

Bagel met geitenkaas en vijg

Bagel met geitenkaas en vijg

Geitenkaas is altijd bij iedereen een favoriet. Wij kozen ervoor om er vijg en honing aantoe te voegen voor een extra zoete touch. Kan jij dus de keuze tussen zout en zoet niet maken? Dan is dit bagel recept helemaal iets voor jou.

... Lees meer
Lunchbagel recept rosbief pesro

Volkoren bagel rosbief pesto

Rosbief met pesto is een klassieker en een gouden combinatie, vooral op een bagel! Dit is een makkelijk recept en extra lekker door de toevoeging van parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Zet binnen no-time deze heerlijke bagel op tafel voor lunch.

... Lees meer
%d bloggers liken dit: