Bagels & Beans logo

Maak jouw dagelijkse dosis

Bagels, koffie & geluk

Cirkel-2 (2)
202107 Bagel logo (2)

Bagel Mas Uni van Fishtales

Bagel Mas Uni van Fish Tales

Om te vieren dat Fishtales naast MSC nu ook Fairtrade gecertificeerd is, kon een bagel recept met tonijn natuurlijk niet ontbreken. Bart van Olphen, cofounder van Fishtales, deelt  zijn lievelingsrecept met tonijn: Mas Uni.  

 

Maar nu zal je vast denken: wat is Mas Uni? Mas Uni is een heerlijke tonijnsalade oorspronkelijk afkomstig uit de Malediven. Het is een pittige tonijnsalade met kokos, limoen en koriander. Origineel is het recept met curryblaadjes in plaats van koriander. Dus als je curryblaadjes kan vinden in de winkel zouden wij dat zeker aanraden. Maar met koriander is de bagel net zo lekker! Het gerecht is supersnel klaar en totaal anders dan alle andere tonijnsalades op basis van mayonaise. Natuurlijk kiezen we voor de Fairtrade tonijn van Fishtales voor dit recept, want ook de vissers verdienen een eerlijk loon en goede werk omstandigheden. 

 

Wil je zien hoe Bart van Fishtales deze bagel heeft gemaakt? Bekijk het filmpje hieronder!

Ingrediënten voor vier bagels 

 

Bereidingswijze

Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Snipper de rode ui, de rode peper en de koriander of curryblaadjes fijn en doe deze in een kom. Afhankelijk van je liefde voor pittig eten, snijd je de rode peper fijn met of zonder de zaadlijsten. Zonder de zaadlijsten is de peper namelijk een stuk minder pittig!

 

Snijd vervolgens de limoen doormidden en knijp het sap van de hele limoen in de kom uitDoe de plastic handschoenen of boterhamzakjes om je handen en kneed de rode ui, de rode peper, de koriander en het limoensap samen. Voeg tijdens het kneden ook het zout toe. Ze zeggen dat je door het kneden de ingrediënten in elkaar laat ‘smelten’. Kneed voor minimaal 5 minuten, maar voor de optimale smaakbeleving is 10 minuten kneden nóg beterVoeg daarna de kokosrasp, de kokosmelk en de uitgelekte tonijn toe en meng dit voorzichtig met je handen tot je een goed gemengd geheel hebt gekregen. Je Mas Uni is nu klaar.

 

Snijd de bagel doormidden en leg op de onderste deel een groot blad ijsbergsla. Verspreid hierop een kwart van de Mas Uni en leg de bovenkant van de bagel op de onderste belegde kant. Je bagel Mas Uni is klaar. Herhaal deze stappen nu ook bij de andere 3 bagels en je kunt aanvallen!

Heb je het recept gemaakt?

Tag @bagelsbeans op Instagram of deel het recept op je eigen socials

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Bagel-zwevend-postpagina
Bagel_Los_Sesam_Boven-2_Vrijstaand

Bagelrecepten.nl: Het platform voor de leukste bagelrecepten van Nederland!

Nog meer lekkere recepten

Zelf matcha latte maken

Matcha latte

Matcha is groene thee uit Japan. Het wordt gemaakt van in de schaduw geplaatste theeplantjes, waardoor de concentratie aminozuren toeneemt. Het is zo gezond als het klinkt! Met dit recept kan je zelf een matcha latte maken om je dag even wat beter te maken.

... Lees meer
%d bloggers liken dit: