Bagels & Beans logo

Maak jouw dagelijkse dosis

Bagels, koffie & geluk

Cirkel-2 (2)
202107 Bagel logo (2)

Bagel met geitenkaas en vijg

Bagel met geitenkaas en vijg

Na het succes van de vegan bagel met frisse kikkererwten salade ging Nannique van Its about health nog een keer voor ons aan de slag om een nieuw bagel recept te maken. Deze keer maakte ze deze heerlijke bagel met geitenkaas, vijg, sla, walnoot en honing.

 

Mocht je toevallig ook fan zijn van brie met honing en walnoten, dan word je ook heel gelukkig van deze heerlijke bagel. En gelukkig is hij nog gezond ook! Geitenkaas bevat namelijk minder vetten dan veel andere kaassoorten en je krijgt met dit recept ook eiwitten en fruit binnen. De bagel zorgt voor de koolhydraten en de walnoten voor wat extra onverzadigde (gezonde) vetten. Ideaal!

 

Nannique: “Hoe vaker ik ze neem, hoe lekkerder ik ze ga vinden: bagels. Ik mocht een recept maken met de bagels van Bagels & Beans en dat was natuurlijk geen straf. Al lang dacht ik aan de combinatie van een bagel met geitenkaas en vijg. Hier thuis werden we er stil van, op een paar ‘mhmmm’ na, zo lekker was het! Hét beleg voor het vijgenseizoen.”

 

Kijk voor meer recepten de website en het Instagramaccount van Nannique. 

Ingrediënten voor twee bagels 

 

Bereidingswijze

Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Snijd de vijg in dunne plakjes en hak de walnoten fijn. Snijd de bagels open en verdeel wat romaine sla over het onderste deel van de bagel. Smeer twee schijfjes geitenkaas over de sla heen, gevolgd met 3 plakjes vijg. Verdeel een theelepel honing bovenop de belegde onderkant en bestrooi met de helft van de gehakte walnoten. Leg de bovenkant van de bagel op het onderste deel, en je bagel is klaar om opgegeten te worden. 

Heb je het recept gemaakt?

Tag @bagelsbeans op Instagram of deel het recept op je eigen socials

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Bagel-zwevend-postpagina
Bagel_Los_Sesam_Boven-2_Vrijstaand

Bagelrecepten.nl: Het platform voor de leukste bagelrecepten van Nederland!

Nog meer lekkere recepten

Wentelteefje

Wentelteefjes bagel

Je kent vast wentelteefjes wel, een makkelijk zoet broodgerecht, in het buitenland bekend als French toast. Wij bedacht hier onze eigen variant op maakte bagel wentelteefjes. Hartstikke makkelijk een vooral mega lekker

... Lees meer
%d bloggers liken dit: