Bagels & Beans logo

Maak jouw dagelijkse dosis

Bagels, koffie & geluk

Cirkel-2 (2)
202107 Bagel logo (2)

Big MC bagel

Opnieuw ging Karin Pauw voor ons aan de slag met een nieuw bagel recept. Na het succes van de bagel vegetarische rookworst en zuurkool en de vegan bagel met krokante chicken tenders en gegrilde groenten creëerde Karin opnieuw een heerlijke warme en vullende bagel voor ons. Ditmaal de Big MC bagel. 

 

Geheel passend in ons muziekthema en met een knipoog naar de variant van één van de grootste fastfoodketens, zit er bijna letterlijk muziek in deze bagel. Karin heeft een gezondere en vegetarische variant bedacht en gebruikte hier uiteraard onze Bagels & Beans bagels voor. 

 

Tussen drie bagel helften stapelde ze 2 Mc2 burgers van de Vegetarische Slager, babyspinazie, cheddar cheese, schijfjes tomaat en augurk en plakjes gegilde aubergine en ui. Een heel bouwwerk dus, maar wel eentje die zeker een keer geproefd wilt hebben.

Ingrediënten voor een bagel 

 

Bereidingswijze

Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Snij de aubergine, ui, tomaat en augurk in de breedte in dunnen plakjes. Gril vervolgens alleen de plakjes aubergine en rode ui tussen een contact gril of in een grill pan. Grill ook de burgers op dezelfde manier. Snijd twee bagels doormidden en leg een bovenhelft van een van de bagels apart. Deze helft ga je niet gebruiken voor dit recept. Beleg één onderhelft  van een bagel met baby spinazie, een plakje cheddar, een burger, twee schijfjes tomaatjes en vier schijfjes augurk. Leg vervolgens de andere onderhelft van de bagel hierop en leg hier een plekje cheddar, vier uienringen, een burger, twee aubergine plakjes en de bovenhelft van de bagel op. Je vegetarische dubbeldekker bagel is klaar, dus genieten maar!

Heb je het recept gemaakt?

Tag @bagelsbeans op Instagram of deel het recept op je eigen socials

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Bagel-zwevend-postpagina
Bagel_Los_Sesam_Boven-2_Vrijstaand

Bagelrecepten.nl: Het platform voor de leukste bagelrecepten van Nederland!

Nog meer lekkere recepten

Zelf matcha latte maken

Matcha latte

Matcha is groene thee uit Japan. Het wordt gemaakt van in de schaduw geplaatste theeplantjes, waardoor de concentratie aminozuren toeneemt. Het is zo gezond als het klinkt! Met dit recept kan je zelf een matcha latte maken om je dag even wat beter te maken.

... Lees meer
%d bloggers liken dit: