Bagels & Beans logo

Maak jouw dagelijkse dosis

Bagels, koffie & geluk

Cirkel-2 (2)
202107 Bagel logo (2)

De echte Bagels & Beans bagel zelf maken

De bagels van Bagels & Beans; vers, knapperig, chewy en vol met liefde. Heb je nou ook thuis zo’n zin om te genieten van een klein geluksmomentje, maar dan met wat extra zelfliefde? Met ons bagelrecept kun je je eigen overheerlijke verse bagels maken volgens ons recept. Volgens het traditionele recept, wordt de bagel met de hand in een mooie ring gevormd, kort gekookt in water en goudbruin afgebakken in de oven. Voordat je de bagels afbakt, kun je ze bestrooien met je favoriete zaadjes en pitjes.

 

Ingrediënten voor tien bagels

  • 2 koppen lauw water 
  • 2 el gerstemout siroop 
  • 1 el instant gist 
  • 2 tl keukenzout 
  • 5 koppen bloem (tip: probeer het ook eens met een glutenvrije variant)

 

Ingrediënten om in te koken

  • 1 pan water 
  • 2 el gerstemout siroop (of suiker of aardappelwater gebruiken)

 

Bereidingswijze

  • Meng het water en de siroop in een kom. En meng het bloem, gist en zout in een andere kom. Meng daarna nat met droog en kneed hard door, voor zeker 15 minuten. Als je wilt dat de bagels “chewy” worden, moet je er namelijk wel echt voor werken!
  • Tip: Gebruik extra bloem om het plakken van het deeg aan je handen en werkblad tegen te gaan.
  • Snijdt het deeg in 10 gelijke stukken. Je kan het ook grotere of kleinere stukken snijden. Dit is afhankelijk van hoeveel bagels je wilt maken en hoe groot je ze wilt hebben.
  • Vorm het deeg. Je prikt het gat erin met met je duim of je rolt de bagelvorm erin met de hand.
  • Laat de bagels daarna voor ongeveer 25 minuten rijzen.
  • Laat het water koken en voeg daarna de bagels toe aan het water. Draai ze voorzichtig met een houten lepel. Totaal moeten ze 3 à 4 minuten in het kokend water blijven.
  • Ga je voor sesambagels of wil je een ander zaad toevoegen? Dip de bagels of bestrooi de bagels in het sesamzaad of bijvoorbeeld maanzaad.
  • Bak de bagels in 20 minuten op 220 graden af. Let op: Je wilt ze niet te donker bakken! Dan zijn ze namelijk niet meer chewy van binnen.

Heb je het recept gemaakt?

Tag @bagelsbeans op Instagram of deel het recept op je eigen socials

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Bagel-zwevend-postpagina
Bagel_Los_Sesam_Boven-2_Vrijstaand

Bagelrecepten.nl: Het platform voor de leukste bagelrecepten van Nederland!

Nog meer lekkere recepten

Italiaanse bagel caprese met mozarella en tomaat

Italiaanse bagel caprese

De Caprese salade, wie kent het niet?! Dit gerecht komt oorspronkelijk uit de Italiaanse keuken en kan je nu ook lekker thuis maken als lunch. Beleg de bagel met plakjes zachte buffelmozzarella, verse tomaat, groene pesto, geroosterde pijnboompitjes en maak het af met wat verse basilicum. Een Italiaanse klassieker, maar dan op een bagel!

... Lees meer
%d bloggers liken dit: