Bagels & Beans logo

Maak jouw dagelijkse dosis

Bagels, koffie & geluk

Cirkel-2 (2)
202107 Bagel logo (2)

Griekse bagel met halloumi en aubergine

halloumi

Al duurt het nog wel even voordat de zomervakantie begint en we weer op vakantie kunnen, we kunnen natuurlijk nog wel blijven genieten van het lekkere Grieks eten. 

 

Vandaar de Griekse bagel met gegrilde groentes, halloumi, granaatappelpitjes en een zelfgemaakt dipje van Griekse yoghurt, munt en knoflook.  

 

Halloumi is van oorsprong een Cypriotische kaas, maar is nu bijna over de gehele wereld te koop. Halloumi wordt gemaakt van een mengsel van geiten en schapenmelk. Je kunt de halloumi bakken en grillen, omdat het een hoog smeltpunt heeft. Het heeft een vrij zoutige smaak, maar is juist daarom heerlijk in combinatie met de aubergine, het yoghurt dipje en de granaatappelpitjes. 

 

Ingrediënten voor een bagel 

  • 1 volkoren bagel van Bagels & Beans
  • 225 g halloumi
  • 1 aubergine
  • 1 teen knoflook
  • 1 pluk verse munt
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 100 g granaatappelpitjes

 

Bereidingswijze

Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Snij de halloumi en de aubergine in dunne plakjes. Verhit een scheutje olie in een grillpan en bak de aubergine en de halloumi hierin aan beide kanten in zo’n 5 minuten goudbruin. Snij de knoflook en de munt fijn en meng deze vervolgens met de Griekse yoghurt. Snij de bagel open en besmeer de onderste helft met een laagje van de yoghurt dip. Leg hier vervolgens de gebakken groentes en halloumi op en maak het af door hier wat granaatappelpitjes overheen te strooien. Leg de bovenkant van de bagel op de belegde onderkant en je Griekse bagel is klaar. 

Heb je het recept gemaakt?

Tag @bagelsbeans op Instagram of deel het recept op je eigen socials

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Bagel-zwevend-postpagina
Bagel_Los_Sesam_Boven-2_Vrijstaand

Bagelrecepten.nl: Het platform voor de leukste bagelrecepten van Nederland!

Nog meer lekkere recepten

Bagel met geitenkaas en vijg

Bagel met geitenkaas en vijg

Geitenkaas is altijd bij iedereen een favoriet. Wij kozen ervoor om er vijg en honing aantoe te voegen voor een extra zoete touch. Kan jij dus de keuze tussen zout en zoet niet maken? Dan is dit bagel recept helemaal iets voor jou.

... Lees meer
%d bloggers liken dit: