Bagels & Beans logo

Maak jouw dagelijkse dosis

Bagels, koffie & geluk

Cirkel-2 (2)
202107 Bagel logo (2)

Koreaanse creamcheese bagel met kimchi

Koreaanse creamcheese bagel met kimchi

Vind jij het leuk om creatieve recepten te maken? Pasgeleden kwam tv-kok René Pluijm bij ons langs en maakte een aantal bijzonder creatieve bagelrecepten. Dit waren onder andere een ontbijtbagel met kokosyoghurt en granola, een heerlijk goed gevulde salade met zelfgemaakte bagelcroutons en deze Koreaanse creamcheese bagel met kimchi.

 

Ben je ooit in Korea geweest? Dan heb je zeker ook kimchi gegeten. Dit is namelijk verreweg het meest populaire bijgerecht in Korea. Het is een groentegerecht met een pittige smaak. Het wordt gemaakt met gefermenteerde groenten, waardoor de kimchi een fris-zure smaak krijgt. Wij kozen voor een romige basis van naturel creamcheese, en topte hem af met bosui, koriander en limoenrasp. Heerlijke smaken bij elkaar voor een perfecte lunch- of avondmaaltijd.

 

Ingrediënten voor een bagel

 

Bereidingswijze

Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Snijd de bagel doormidden en besmeer hem met de creamcheese. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Beleg hem vervolgens met de kimchi, bosui, koriander en garneer hem met de limoenrasp.

Heb je het recept gemaakt?

Tag @bagelsbeans op Instagram of deel het recept op je eigen socials

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Bagel-zwevend-postpagina
Bagel_Los_Sesam_Boven-2_Vrijstaand

Bagelrecepten.nl: Het platform voor de leukste bagelrecepten van Nederland!

Nog meer lekkere recepten

Onze goddelijke dadeltaart

Onze goddelijke dadeltaart

Dit is een recept om je vingers bij af te likken! Deze goddelijke dadeltaart is voor alle dadelliefhebbers onder ons, en iedereen die gewoon snel en makkelijk een overheerlijke taart op tafel wil zetten. De taart is zoet van de dadels, crunchy door de koekjes, fris door de kokos en hoeft alleen maar even op te stijven in koelkast. Genieten!

... Lees meer

Big MC bagel

Een hamburger bagel, voor wie klinkt dit niet als muziek in de oren? Twee vegetarische burgers en lekker veel groentes tussen 3 bagel helften. Heerlijk voor een goedgevulde lunch of als avondeten.

... Lees meer
Zelf matcha latte maken

Matcha latte

Matcha is groene thee uit Japan. Het wordt gemaakt van in de schaduw geplaatste theeplantjes, waardoor de concentratie aminozuren toeneemt. Het is zo gezond als het klinkt! Met dit recept kan je zelf een matcha latte maken om je dag even wat beter te maken.

... Lees meer
%d bloggers liken dit: