Bagels & Beans logo

Maak jouw dagelijkse dosis

Bagels, koffie & geluk

Cirkel-2 (2)
202107 Bagel logo (2)

Matcha latte

Zelf matcha latte maken

De populaire Matcha latte, vol aminozuren, vitamines en mineralen, is een must voor iedere barista en koffie-liefhebber om eens zelf te maken. In onze vestigingen verkopen we deze heerlijke en bijzondere drank met grote regelmaat. Hieronder vind je het recept, zodat je nu ook thuis aan de slag kan met deze mooie groene drank.

 

Maar wat is matcha eigenlijk? Het is een prachtige groene thee uit Japan in poedervorm. Door speciale technieken krijgt de plant veel meer bladgroen en een daardoor een sterkere smaak. De gedroogde bladeren worden met een vijzel verpulverd waardoor er een prachtig fijn, groen poeder overblijft. 

 

In tegenstelling tot gewone thee, die een extract zijn van de theebladeren en waarbij je de voedzame stoffen die in de theebladeren zitten weggooit, ‘eet’ je de Matcha dus en krijg je zo 10 tot 15 keer meer voedingsstoffen binnen dan wanneer je gewone groene thee drinkt.

 

Ingrediënten

 

Bereidingswijze

Doe de matcha poeder in een kommetje. Verwarm de sojamelk met het stoompijpje van je koffiemachine of in een pannetje met een melkklopper tot ongeveer 60 graden Celsius. Giet een klein beetje verwarmde sojamelk in het kommetje met matchapoeder. Klop dit tot de matcha is opgelost. Schenk de verwarmde sojamelk in een glas tot net iets onder de rand en giet vervolgens het mengsel in het kommetje erbij. En nu? Genieten maar!

Heb je het recept gemaakt?

Tag @bagelsbeans op Instagram of deel het recept op je eigen socials

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Bagel-zwevend-postpagina
Bagel_Los_Sesam_Boven-2_Vrijstaand

Bagelrecepten.nl: Het platform voor de leukste bagelrecepten van Nederland!

Nog meer lekkere recepten

Chai latte recept

Chai latte

Chai latte is een kruidige drank die veel wordt gedronken in Zuid-Azië. Kaneel, kruidnagel, gember en kardemom zorgen voor de unieke, kruidige smaak. Heerlijk om mee op te warmen en ook makkelijk plantaardig te drinken met alternatieve melk.

... Lees meer
%d bloggers liken dit: