Bagels & Beans logo

Maak jouw dagelijkse dosis

Bagels, koffie & geluk

Cirkel-2 (2)
202107 Bagel logo (2)

Sinterklaas bagel

De Sint is weer in het land. Een periode vol chocoladeletters, marsepein, pepernoten en een hele hoop ander snoepgoed. Dit moet natuurlijk gevierd worden met een heuse Sinterklaas bagel. Hét meest gegeten én gestrooide snoepgoed tijdens deze periode is natuurlijk de kruidnoot. Wist jij dat we elk jaar met z’n allen meer dan 3 miljard kruidnoten eten?! Deze lekkernij moest en zou daarom ook gebruikt worden op onze Sinterklaas bagel. 

 

Naturel- of chocoladekruidnoten, het is maar net waar je zin in hebt. De kruidnoot is een klein speculaasbolletje met de smaak van koek- of speculaaskruiden. Door deze smaak zijn ze heerlijk in combinatie met een laagje Speculoos, Nutella of roomboter. De kruidnoten geven een heerlijke crunch aan je bagel en en zorgen daarnaast voor een fantastisch Sinterklaas gevoel!

 

Ga voor de optimale chocoladesmaak en kies de combinatie chocolade kruidnoten en Nutella. Als je erg van speculaas houdt combineer je naturel kruidnoten met een laagje speculoos op je bagelWil je niet teveel poespas, dan is de combinatie roomboter en naturel kruidnoten iets voor jou. 

 

In dit recept zullen we de Speculoos combinatie uitwerken, maar de variaties hierboven zijn op de zelfde manier te bereiden. 

 

Ingrediënten voor een bagel

 

Bereidingswijze

Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Snijd de bagel doormidden. Smeer een laagje Speculoos over de onderste bagel helft. Doe een handje naturel kruidnoten in een ziplock zakje en sluit het zakje goed af. Sla met een hard voorwerp (bijvoorbeeld een deegroller) de kruidnoten in het afgesloten zakje kapot tot grove kleinere stukjes. Strooi vervolgens deze stukje kruidnoot over de met Speculoos besmeerde bagel helft. Leg hier vervolgens ook een aantal hele kruidnoten op en leg de bovenste bagel helft op de onderste helft. Je Sinterklaas bagel is klaar. De andere variaties zijn op dezelfde manier te bereiden door alleen de soort kruidnoot of de Speculoos te vervangen

Heb je het recept gemaakt?

Tag @bagelsbeans op Instagram of deel het recept op je eigen socials

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Bagel-zwevend-postpagina
Bagel_Los_Sesam_Boven-2_Vrijstaand

Bagelrecepten.nl: Het platform voor de leukste bagelrecepten van Nederland!

Nog meer lekkere recepten

De enige echte cheesecake

De enige echte Bagels & Beans cheesecake

Ben jij opzoek naar een makkelijk en lekker recept van een cheesecake? Dan zit je goed met deze heerlijke cheesecake van de Bagels & Beans! Hij is simpel, classic en valt altijd in de smaak. Geef er je eigen twist aan door wat vers fruit toe te voegen!

... Lees meer
%d bloggers liken dit: