Bagels & Beans logo

Maak jouw dagelijkse dosis

Bagels, koffie & geluk

Cirkel-2 (2)
202107 Bagel logo (2)

Wentelteefjes bagel

Wentelteefje

Niet alleen kan je een bagel heerlijk beleggen met toppings naar keuze, ook kan je een bagel makkelijk omtoveren naar een geheel nieuw, zoet broodgerecht. Namelijk bagel wentelteefjes!

Je vraagt je misschien af hoe de wentelteefjes zijn ontstaan. Men wilde vroeger geen eten weggooien, zelfs niet als het gekochte brood oud een droog was. Er was namelijk sprake van schaarste.  Men maakte van dit oude brood wentelteefjes, omdat je dan niet proeft of het brood super vers is, of dat het juist al een paar dagen oud is. 

Tegenwoordig wordt er nog steeds veel eten verspild.  Daarom is het omtoveren van oud brood naar wentelteefjes nog steeds slim, en lekker.

Wij maakten op de wentelteefjes een eigen variant door er een bagel voor te gebruiken in plaats van sneetjes brood. Dus wanneer je bagel een beetje oud en droog is geworden, of als je gewoon erg veel zin hebt in wentelteefjes, is dit bagel wentelteefje recept zeker iets voor jou!

Ingrediënten voor een bagel 

  • 1 volkoren bagel van Bagels & Beans
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 ml melk 
  • 2 eieren
  • bak boter 
  • Topping naar keuze (jam, stroop, poedersuiker)

 

Bereidingswijze

Bereid de bagel volgens het recept, of bak de bagel af volgens de verpakking. Het maakt niet uit als de bagel al een dag eerder is afgebakken, waardoor deze dus al een beetje oud is. Voeg in een diep soepbord de twee eieren toe en klop ze goed los met een vork. Doe vervolgens de melk, kaneel en basterdsuiker erbij en klop het mengsel normaals goed door elkaar. Snij de bagel open en leg de twee bagel helften in het mengsel. Laat ze zo een halve minuut liggen en draai ze vervolgens om zodat allebei de helften goed doordrenkt zijn met het mengsel. Laat dan een koekenpan goed warm worden op het vuur en doe er wat bakboter in. Doe de twee bagel helften in de pan en bak allebei de kanten goudbruin. Leg de bagel wentelteefjes op je bord en kies een topping die je lekker vindt, zoals jam, stroop of poedersuiker. Genieten maar! 

Heb je het recept gemaakt?

Tag @bagelsbeans op Instagram of deel het recept op je eigen socials

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Bagel-zwevend-postpagina
Bagel_Los_Sesam_Boven-2_Vrijstaand

Bagelrecepten.nl: Het platform voor de leukste bagelrecepten van Nederland!

Nog meer lekkere recepten

Vegan bagel-burger met de Ereburger van de Vegetarische Slager

Vegan bagel met de Ereburger van de Vegetarische Slager

Een heerlijke plantaardige bagel gemaakt met de sappige, vegan Ereburger van de Vegetarische Slager. Beleg de burger met vegan cheddar, tomaat, augurk, rode ui, sla en ketchup, et voilà, een plantaardige hamburger! Een vullende lunch voor alle burgerliefhebbers! Probeer m ook eens uit als diner, met wat zoete aardappelfrietjes.

... Lees meer
%d bloggers liken dit: